Ekoller

Hangi ekollerde destek veriyoruz?

Çocukların kendilerini ifade etmelerine, duygusal sorunlarını çözmelerine ve gelişimlerini desteklemelerine yardımcı olmak için oyun araçları kullanılan bir terapi yöntemidir.

Bireyin hayatını olumsuz etkileyen köklü düşünce kalıplarını (şemaları) fark etmesine ve değiştirmesine yönelik bir psikoterapi yaklaşımıdır.

Travmatik anıların etkisini azaltmak için göz hareketleriyle yeniden işlemleme yapılan bir terapi yöntemidir.

Kişinin bilinçaltında yer alan çatışmaların farkına varmasını ve bu çatışmalarla başa çıkmasını amaçlayan uzun süreli bir psikoterapi yaklaşımıdır.

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), psikolojik sıkıntıların temelinde düşünce hataları ve bilişsel yapılar bulunduğu anlayışına dayanan bir psikoterapi yaklaşımıdır. BDT’ye göre, kişinin yaşam olaylarına verdiği duygusal ve davranışsal tepkiler, bu olaylarla ilgili sahip olduğu bilişsel yapılar tarafından şekillendirilir. Bu terapi yaklaşımı, sorun odaklı, esnek ve genellikle kısa süreli bir uygulama olarak öne çıkar. Danışan ve terapistin iş birliği içinde çalıştığı BDT, yapılandırılmış bir süreç ile belirlenen hedeflere ulaşmayı amaçlar.

Mindfulness (bilinçli farkındalık), bireyin dikkatini bilinçli bir şekilde, yargılamadan ve değiştirmeye çalışmadan şu ana yönlendirmesini ifade eder. Kişi, anlık olarak değişen düşüncelerini, duygularını ve bedensel hislerini gözlemlemeye odaklanır. Mindfulness; meditasyon, nefes egzersizleri ve beden farkındalığı gibi birçok uygulamayı içerir ve bireyin bu becerileri günlük yaşamına entegre etmesini sağlar.

Kişinin acı verici düşünce ve duyguları kabul etmesini, yaşamda değerlerine uygun şekilde kararlılık göstermesini teşvik eden bir terapidir.

Özellikle çocuklarla yapılan, kum ve minyatür objeler kullanılarak bilinçdışı duyguların ve düşüncelerin dışa vurulmasını sağlayan yaratıcı bir terapi yöntemidir.

Testler

# 01

CAS TESTİ

MOXO Dikkat Testi

# 02

WICS-4 TESTİ

Standford –Binet Zeka Testleri

# 03

CNS VİTAL TESTİ

Şimdi Bilgi Al