Çalışma Alanları
Danışmanlıklar
Lora Psikoloji, çocuklar ve gençlerde ruhsal sağlığın iyileştirilmesine yönelik kapsamlı destek sunan, alanında uzman bir psikoloji merkezidir. Uzman ekibimiz, çocukların ve gençlerin gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için bireysel özelliklerini dikkate alarak özel programlar geliştirmektedir.
Neler Yapıyoruz?
Çalışma Alanlarımız
Tüm hizmetlerimiz alanında uzman psikologlarımız tarafından verilmektedir.
Çocukluk döneminde yaşanmış veya yetişkinlikte yaşanan travmalar (doğal afet, kayıp, savaş vb.), kişinin günlük yaşamına, aile, okul ve iş hayatına bıraktığı olumsuz izler beyinde işlenmemiş anılar olarak yerini alır. Terapinin hedefi, fizyolojik temellere dayanan yöntemlerle bu anıları işleyerek, bilginin artık adaptif bir şekilde depolanmasını sağlamaktır. Böylelikle bireyler, olaylara karşı daha güçlü duruş sergileyebilir ve rahatsızlık duymadan hayatlarına devam edebilirler. Travmanın etkisini sağlıklı şekilde atlatarak, hayatlarına yeni bir perspektifle bakabilirler.
Kaygı bozuklukları, fobiler, tikler, dikkat ve öğrenme sorunları, sosyal uyum sorunları, çocukluk çağı depresyonu, kardeş kıskançlığı, tuvalet eğitimi, alt ıslatma, kaka kaçırma, tırnak yeme, saç yolma, yeme bozuklukları, sınav kaygısı, öfke problemleri, panik bozukluklar, ergenlik sorunları, boşanma süreçlerinde çocuk ve gençlere sunulan terapi hizmetidir. Uzman tarafından uygun ekol ve yöntemle terapi süreci ilerler.
Çocuklar kendilerini ifade etmekte sözcükleri biz yetişkinler kadar usta kullanamazlar. Davranışlarının kaynağı olan duygu ve düşüncelerini ifade etmenin en güzel yolu en iyi yaptıkları şey olan oyundur. Bu sebeple çocuklarla çalışırken kullanılan en işlevsel yöntem oyun terapisidir. Oyun terapisinde ancak bu alanda akredite ve deneyimli bir uzmanın çocuğunuza doğru şekilde terapi yapabilir.
3 yaştan başlayarak oyun oynayan her çocukta kullanılan bir oyun terapisi yöntemidir. Çocuk ve ebeveynleri arasındaki iletişimi oyun vasıtasıyla güçlendirmeyi, mevcut problemi çözmeyi ve bundan sonra yaşanacak problemlere engel olmayı hedefler. Anne babanın sürece dahil edildiği bir yöntemdir. Terapi süreçlerinin sonrasında bile ebeveynler, çocuğun iç dünyasını anladıkları ve gelişimini takip ettikleri yeni bir dil öğrenmiş olurlar.
Yetişkinlerin yaşadıkları ruhsal zorlukları çözmek adına uzman bir terapisten aldıkları
hizmettir.
Eş, nişanlı, sevgili vb. çiftlerin aralarında yaşadıkları ilişkisel tüm süreçleri ;iletişim, aldatma, boşanma, cinsellik, vb. sorunların ele alındığı terapi sürecidir.
Aile içinde yaşanan sorunların ele alındığı , gerektiğinde ailenin diğer fertlerinin de katıldığı, aradaki iletişimi düzelterek ilişkileri onaran temelinde aile dinamiklerini çalışan hizmettir.
Benzer zorluğu yaşayan bireylerin bir arada olduğu süreç içinde birbirlerine de destek oldukları 8-10 kişi ile yapılan terapi yöntemidir.
Yüz yüze seansların gerçekleşmesinin mümkün olmadığı durumlarda, terapi sürecinin çevrim içi olarak yürütüldüğü bir yöntemdir.
5 yaş öncesi çocukların dil, kaba motor, ince motor, sosyal ve iletişim beceri alanlarındaki gelişimlerinin yaşlarına uygun olup olmadığının değerlendirildiği çalışmalardır. Bu testlerin sonucuna göre ihtiyaç duyulan alanlarda çocukların gelişimleri desteklenir.
5 yaş üstü çocukların dikkat, planlama, eşzamanlı ve ardıl bilişsel işlem alanlarındaki becerilerinin değerlendirildiği çalışmalardır. Bu testler, bireyin akademik hayatında yaşadığı ya da yaşayabileceği sorunların tespit edilip giderilmesi amacıyla uygulanır.